De Scheveningse Boulevard, het kindje van Marnix Norder, blijkt miskraam te zijn.

Image

De Scheveningse boulevard is bijna klaar. Het resultaat is voor een toerist niet iets om over naar huis te schrijven.

Image

Lange, hoge betonnen muren, ongelijklopende geprefabriceerde betonnen hekwerken, het Paviljoen von Wied achter de tralies, chaotisch plaveisel, tig soorten, helling bij de Keizerstraat niet te nemen met een rolstoel, evenals spoorbruggen, trappen naar het strand bij de Keizertsraat alleen te begaan voor gezonde sportieve mensen, gevaarlijk dus, wel handig dat je overal je fiets kwijt kunt. En dan komen volgende week de auto’s er bij, dan is het gedaan met de rust voor de bewoners van de huizen bij de Naald. De weg is alleen daar verhoogd aangelegd vlak voor hun woning en daar dan ook nog parkeerplaatsen tel uit je winst. Wij vinden het geheel afschuwelijk een aanfluiting voor Scheveningen.

Image

Wel positief is dat Pasquale, de ijsboer, terug is (Voor hoe lang?) hij mocht er niet meer staan van de architect. Maar ik vergeet nog de nepduinen op de hellingen bij Seinpost. Ze kwamen in de plaats  van die mooie klinkertjes. Bij een beetje wind heeft het zand nu vrij spel op de boulevard en in de rest van Scheveningen. Want het waait wel eens op Scheveningen, niet over nagedacht zeker.

De wethouder en zijn companen, gemeenteraadsfracties van PvdA, CDA, VVD en D’66, zullen wel zeggen dat wij er geen verstand van hebben en dat we altijd wel wat te zeuren hebben. Dat is misschien wel zo, maar mag je pas over iets oordelen, of het nu een bouwplan is, of een kunstwerk of politiek, alleen als je er voor hebt doorgeleerd, of heb je als inwoner van Scheveningen ook nog  recht op een eigen mening. Wij zijn niet zoals de leden van de gemeenteraadsfracties die al kirrend op hun rug gaan liggen met de pootjes omhoog als zijne heiligheid de wethouder weer eens een plan presenteert. En dat is niet omdat ze het zo goed weten, maar omdat, als ze maar een kritisch geluid laten horen, hun politieke carriëre voorbij is. Dat is verstand(ig).

Oordeel zelf.

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized en getagged met , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

5 reacties op De Scheveningse Boulevard, het kindje van Marnix Norder, blijkt miskraam te zijn.

 1. Pingback: IJscoman Pasquale na 40 jaar van nieuwe Boulevard Scheveningen verbannen | poosterbaan

 2. H. Bol zegt:

  Helemaal juist. Veel stenen, vreselijke verlichting, overal “leuke opstapjes, handig voor invaliden en kinderwagens. Beelden die op sokkels staan, waar je lekker tussen kan vallen, wanneer je ze wilt aanraken. En heel veel overlast van zand. Woon zelf achter Paviljoen von Wied en het is bij het minste geringste zand happen. Overal ! Op de auto’s, achtertuin voortuin, de ramen lijken wel matglas. Mijn rozen worden tegenwoordig geschuurd. Hoe is het mogelijk “de duinen” liggen nu voor je deur.Ze waren niet voor niets met keien belegd. Dat deed men zodat het zand niet kon wegstuiven. Ja dat waren geleerden vroeger!!!

  • Helemaal eens met uw reactie. Ik woon een paar honderd meter verder dan u en ook bij mij in de straat hebben we regelmatig overlast van zand. Alles zit onder. Het is onbegrijpelijk dat de steentjes op de dijk zijn weggehaald. Ook de boulevard is niet zandbestendig. Je ziet nu dat de stenen trappen bij de Keizertstraat met bergen zand zijn bedekt en het is het nog geen herfst. De Boulevard creëert wel werkgelegenheid. De boulevard, maar ook het dorp zelf moet natuurlijk dagelijks schoongeveegd worden wil het er nog een beetje uitzien. Ook de vele verkeersregelaars die nu nodig zijn om verkeersopstoppingen te voorkomen, wat natuurlijk niet lukt, is gewoon koddig om te zien. De oorzaak is volgens mij dat de beleidsmakers, in dit geval wethouder Norder, niet hier zijn opgegroeid. Norder komt uit Zaandam en studeerde in Groningen. Hij is om politiek strategische redenen van de PvdA hier wethouder geworden. Zijn beleid lijkt wel een kruistocht tegen Haagse en Scheveningse tradities. Veel hoogbouw her en der door de stad en een niet Scheveningse boulevard die geen enkele band meer heeft met het dorp. Kenmerkend voor dit beleid is ook dat bus 23 niet meer naar Duindorp rijdt. Wie een beetje bekend is met de Scheveningers weet dat veel van onze inwoners naar het Bronovo ziekenhuis gaan. Nu moeten ze op de Harstenhoekstraat overstappen. Hoe verzin je zo iets. Dit is geen bevordering van het openbaar vervoer. Overigens is deze maatregel beleid van VVD wethouder Smit, maar uiteraard ook goedgekeurd door de PvdA, weten die veel.

 3. Henk de la Haye zegt:

  Totaal oneens. Een parel voor de stad. Internationale allure. Hier zou Barcelona trots op zijn.

  • Dat is nu juist het probleem, dit is niet Barcelona maar Scheveningen. De oude boulevard had iets eigens was in zijn robuustheid typisch Nederlands. De nieuwe boulevard kom je overal in Spanje tegen. Net zo’n gedrocht als de Spaanse viaducten in de typisch Nederlandse Haarlemmermeerpolder, ook een miljoenen kostende miskleun.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s